Companii

Praktiker: Cele mai bune magazine sunt cele unde suntem proprietari

Isabelle Pleska, directorul general al companiei

Isabelle Pleska, directorul general al companiei

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.04.2016, 00:07 1696

Retailerul de bricolaj Praktiker, controlat de Omer Susli, va închide magazinele cu rezultate slabe, dar nu exclude deschideri de unităţi în zone cu putere de cum­părare mai ridicată.

„Până acum nu am făcut achiziţii de terenuri pentru noi magazine. Dacă găsim o locaţie în care merită să deschidem un magazin, dar nivelul chiriilor este prea ridicat, nu vom merge acolo. Nu suntem gata să deschidem un magazin la orice preţ“, a spus într-un interviu acordat ZF Isabelle Pleska, direc­to­rul general al com­paniei.

Reţeaua de bricolaj Praktiker deţine pe piaţa locală 28 de magazine, iar anul trecut a avut vânzări în creştere cu 3%, până la 138 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.  În urmă cu doi ani omul de afaceri turc Omer Susli a preluat de la nemţi compania Praktiker.

„În ciuda renego­cierii contractelor pe care le-am făcut şi a reducerii costu­rilor, nivelul chiri­ilor în România este foar­te mare pe zona de retail pentru a putea aduce pro­fitabilitate. Printre cele mai bune magazine ale noastre sunt cele unde suntem proprietari, tocmai pentru că nu suntem atât de mult afectaţi de nivelul chiriilor.“

Alte magazine care înregistrează vânzări bune sunt cele din Bucureşti şi din oraşele mari. De altfel, pentru că Bucureştiul este oraşul cu cel mai mare potenţial, reţeaua se gândeşte să mai deschidă câteva magazine în Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO