Companii

Pregătiţi-vă pentru întârzieri ale zborurilor şi în vacanţa de vară. Aeronavele de rezervă sunt „o situaţie fortuită“

Pregătiţi-vă pentru întârzieri ale zborurilor şi...
Foto: Profimedia

Autor: Miruna Diaconu

23.04.2023, 19:47 3753

Vara acestui an nu va fi lipsită de probleme, spun specialiştii din piaţă, iar întârzierile şi anulările zborurilor vor face parte din peisajul aviatic din acest sezon estival.

Zborurile întârziate de pe Otopeni din ultimele zile au ridicat semne de întrebare cu privire la cum va funcţiona industria aviatică în acest an.

Pe 16 şi 17 aprilie, mai multe curse Wizz Air au fost amânate, întârziate sau au existat situaţii în care pasagerii nu s-au putut îmbarca deşi aveau biletul plătit. Companiile aeriene, în special cele low-cost, îşi folosesc la maximum capacitatea de zbor astfel încât modelul de business să poată fi unul rentabil, care uneori poate fi în defavoarea pasagerilor. Astfel, un singur avion poate zbura şi de patru ori într-o zi.

„Wizz Air utilizează aeronavele cât mai eficient, pentru operarea tuturor zborurilor. Astfel, existenţa unei aeronave de rezervă este o situaţie fortuită. Când apar situaţii neprevăzute se caută soluţii punctuale pentru a transporta pasagerii în siguranţă şi cât mai rapid la destinaţie“, spun reprezentanţii Wizz Air.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO