Companii

Preluarea Billa aduce afaceri de 1,5 mld. lei în conturile Carrefour

Preluarea Billa aduce afaceri de 1,5 mld. lei în...

Autor: Cristina Roşca

06.05.2016, 00:07 5131

Reţeaua de supermarketuri Billa, care a intrat la finalul anului trecut în portofoliul francezilor de la Carrefour, a termi­nat anul trecut cu vânzări de puţin peste 1,5 mld. lei, în creş­tere cu 7% comparativ cu 2014.

Achiziţia operaţiunilor Billa în­seamnă pentru grupul Carrefour înseamnă că se va apropia mai mult de lide­rul Kaufland şi se va detaşa de ocupantul locului trei, Auchan. Potrivit estimărilor ZF, Carrefour ar ajunge la nivel de grup la afaceri de 7,3-7,5 mld. lei.

Astfel, fiecare magazin Billa a avut anul trecut vânzări medii de 17,7 mil. lei, faţă de 16,6 mil. lei în anul anterior. Deşi au avansat cu 6%, vânzările per magazin sunt încă departe de anii de boom când fiecare supermarket avea încasări anuale duble, de 36,1 mil. lei.

Revenirea pe plus a vânzărilor per magazin ale Billa vine în contextul în care şi consumul a crescut cu circa 9% anul trecut, potrivit INS. Cifrele privind consumul iau în calcul şi expansiunea reţelelor de magazine.

Totuşi, anul trecut consumul a dat primele semne reale de revenire, în special dupa 1 iunie, când TVA la alimente s-a redus de la 24% la 9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO