Companii

Prima raza de soare a venit pentru berari dupa trecerea verii

01.12.2009, 23:11 24

Vanzarile de bere, cea de-a doua cea mai mare piata dinindustria bunurilor de larg consum dupa cea a tigaretelor, auscazut cu 7,5% in septembrie comparativ cu aceeasi perioada dinanul precedent, potrivit estimarilor ZF pe baza datelorInstitutului National de Statistica (INS).

Acesta este primul semn de revenire inregistrat de industriaberii, dupa socul experimentat de producatori in vara acestui an,cand vanzarile au scazut la nivel de piata cu pana la 25%.

Din cauza rezultatelor inregistrate in vara, vanzarile de beres-au diminuat in trimestrul trei - unul dintre cele mai bune dinan- cu peste 18%, iar managerii celor mai mari companii dinindustrie se feresc sa faca estimari cu privire la evolutia pieteiberii la finalul anului 2009.

"In conditiile economice actuale este dificil sa faci o estimarecorecta", a declarat Stephan Maria Weber, presedintele UrsusBreweries, companie care a rulat anul trecut afaceri de peste 325mil. euro. Berarii au vandut in primele noua luni ale acestui an14,1 milioane de hectolitri de bere, de 1,2 miliarde de euro (pretla raft).

Acestea sunt cu 16% mai mici decat in aceeasi perioada a anuluitrecut, cand depaseau 16 milioane de hectolitri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO