Companii

Primăria Sibiu vrea să investească 8,8 mil. euro în construcţia unui viaduct

Autor: Laurentiu Cotu

02.02.2012, 16:46 373

Primăria Sibiu a depus spre finanţare un proiect în valoare totală de circa 38 mil. lei (8,8 mil. euro), din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată de municipalitate este de 37,2 mil. lei (peste 8,6 mil. euro), ce prevede construirea unui nou viaduct care să facă legătura între strada Mihail Kogălniceanu şi Calea Şurii Mici.

Proiectul a fost depus pentru obţinerea de fonduri structurale în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 ''Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul de intervenţie 1.1. ''Planuri integrate de dezvoltare urbană".

Lucrările de amenajare a acestui nou viaduct prevăd realizarea unui pasaj superior peste linia de cale ferată între străzile Mihail Kogălniceanu şi Calea Şurii Mici, cu o lungime de 400 de metri. Viaductul va avea două benzi de circulaţie şi trotuare, iar pentru accesul pietonilor se vor realiza scări de acces pe partea dinspre gara Turnişor. Proiectul include de asemenea amenajarea de piste de biciclete, construite pe un sens de circulaţie al podului, iar sub viaduct se vor amenaja locuri de parcare.

Acesta este cel de-al cincilea proiect depus de municipalitatea Oradea din cele opt incluse în PIDU. Proiectele de reabilitare a străzii Faurului, Turnului şi piaţeta Târgul Peştelui precum şi renovarea centrului pentru copii cu handicap de pe Aleea Streiu au obţinut deja finanţarea, contractele fiind semnate încă de anul trecut. Pentru alte două proiecte, ce prevăd reabilitarea străzilor 9 Mai şi Ocnei, urmează să fie semnate contractele de finanţare.

''Anul acesta vom depune ultimele două proiecte din cadrul PIDU. Unul prevede amenajarea zonei centrale a cartierului Ţiglari, iar celălalt se referă la crearea unui sistem de management al traficului din municipiul Sibiu'', a declarat Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO