Companii

Primăria Timişoara cumpără 17 tramvaie, cu finanţare europeană, de la producătorul turc Bozankaya. Valoarea contractului, 33 mil. euro

Aytunç Günay, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bozankaya

Aytunç Günay, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bozankaya

Autor: Cristina Bellu

03.01.2024, 10:47 348

Boozankaya, producător de autovehicule de transport public din Turcia, a încheiat un contact cu primăria Timişoara, care prevede livrarea a 17 tramvaie, cu o lungime de aproximativ 30 de metri şi o capacitate de transport totală de circa 251 de locuri fiecare.

Valoarea totală a proiectului se apropie de 33 milioane de euro, iar potrivit contractului, tramvaiele urmează să fie livrate în Timişoara până la sfârşitul anului 2024.

Compania din Turcia nu se află la prima colaborare cu municipalitatea din Timişoara. Anterior, 18 dintre cele 21 de tramvaie specificate în contractul semnat în 2019 au circulat în oraşul de pe Bega.

“Tramvaiele, achiziţionate din fonduri europene prin PNRR vor fi livrate în galben şi negru”, spun reprezentanţii Bozankaya.

Potrivit acestora, tramvaiele pot funcţiona autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectate la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO