Companii

Producătorii de materiale de construcţii pot primi gratis 600 mil. euro în programul ConstructPlus. „E o idee bine-venită pentru încurajarea producţiei autohtone“

Producătorii de materiale de construcţii pot primi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.12.2023, 00:07 1280

ConstructPlus, programul prin care Ministerul Economiei îşi propune să finanţeze dezvoltarea producţiei interne de materiale de construcţii, porneşte cu un buget total de 596 de milioane de euro. Beneficiarii ConstructPlus sunt întreprinderile nou-înfiinţate sau întreprinderi în activitate, atât IMM-uri, cât şi întreprinderi mari, cu personalitate juridică.

„Acest proiect sună interesant în forma în care a fost prezentat, e o idee bine-venită pentru încurajarea producţiei autohtone, mai ales după ce au fost eliminate facilităţile fiscale. Noi aveam oricum în vedere acce­sarea fondurilor europene pentru creşterea capacităţilor de producţie, eficientizare, automa­tizare, aşa că acest program ni se potriveşte mă­nuşă“, spune Dan Mircescu, proprie­tarul producă­torului de acoperişuri Novatik din judeţul Prahova, cu afaceri de 44 de milioane de lei.

România importă aproape 70% din materialele de construcţii pe care le foloseşte în marile proiecte de infrastructură şi în tot ceea ce înseamnă construcţii civile şi industriale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO