Companii

Producătorul Astra Vagoane Călători din Arad: „Livrăm cel de-al şaptelea tramvai pentru Bucureşti, iar până la final de an vom trimite 17 tramvaie. Căutăm sudori, lăcătuşi şi electricieni“. Compania şi-a crescut afacerile la 282 mil. lei anul trecut (57 mil. euro), plus 46%

Compania este deţinută de Valer Blidar, unul dintre puţinii an­treprenori ­care deţin fabrici construite în perioada in­dus­tri­alizării masive a României.

Compania este deţinută de Valer Blidar, unul dintre puţinii an­treprenori ­care deţin fabrici construite în perioada in­dus­tri­alizării masive a României.

Autor: Mirabela Tiron

19.09.2022, 17:40 558

♦ Principala provocare acum este găsirea de sudori, lăcătuşi, electricieni l Compania a dat anunţuri de recrutare pe piaţa locală, dar aduce şi 80 de angajaţi din Vietnam.

Compania Astra Vagoane Călă­tori, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, controlată de Valer Blidar, cu peste 400 de angajaţi, va livra cel de-al şap­te­lea tramvai pentru Bucureşti iar până la final de an trebuie să trimită 17 tramvaie în total, fabrica lucrând la capacitate maximă. În mai a livrat prototipul de tramvaie.

„Luni livrăm cel de-al şaptelea tramvai pentru Bucureşti, iar până la final de an trebuie să livrăm în total 17 tramvaie. În fabrică producem acum doar tramvaie. La export nu mai trimitem nimic“, a declarat pentru ZF Gheorghe Sîrbu, directorul general al fabricii Astra Vagoane Călători. Com­pania a câştigat contractul pentru a livra 100 de tramvaie în 40 de luni pen­tru Primăria Bucureşti. La finalul anului 2020, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a anulat decizia prin care Primăria Ca­pitalei atribuia contractul turcilor de la Durmazlar. Ulterior, asocierea forma­tă din Astra Vagoane Călători şi chi­nezii de la CRRC a fost desemnată câştigătoare, valoarea contractului fiind de 840 milioane de lei. Mai mult, Astra Vagoane Călători a continuat să asigure lucrări de reparaţii pentru vagoanele CFR Călători anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO