Companii

Producătorul de panouri sandwich TeraSteel şi-a propus să înceapă în T1/2025 producţia într-o fabrică nouă, la Lehliu Gară, unde investiţia ajunge la 20 mil. euro

Cosmin Pătroiu, CEO al TeraSteel: Bistriţa-Năsăud este un pol industrial puternic al Transilvaniei, semn că marii investitori au găsit aici un cadru bun pentru dezvoltare.

Cosmin Pătroiu, CEO al TeraSteel: Bistriţa-Năsăud este un pol industrial puternic al Transilvaniei, semn că marii investitori au găsit aici un cadru bun pentru dezvoltare.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.03.2024, 16:00 1217

Rezultatul va fi extinderea capacităţii de producţie cu peste 1,8 milioane de metri pătraţi de panouri termoizolante şi vată minerală Compania şi-a majorat anul trecut volumele de vânzări, dar şi-a redus cifra de afaceri, din cauza fluctuaţiilor la preţurile materiilor prime.

Producătorul de panouri sandwich TeraSteel, deţinut de grupul irlandez Kingspan, continuă investiţia pe care o derulează într-o fabrică nouă, amplasată la Lehliu Gară, în judeţul Călăraşi.

„Ne focusăm pe investiţia în derulare atât din perspectiva logistică, adică portofoliul de produse noi, cât şi din perspectiva proceselor de recrutare a noilor colegi din Lehliu Gară. Aştep­tările mele vizează finalizarea acestei investiţii, atingerea obiectivelor de business, dezvoltarea echipelor TeraSteel şi consolidarea relaţiilor cu partenerii de afaceri“, spune Cosmin Pătroiu, CEO-ul TeraSteel.

Anterior, el preciza că la noua fabrică va fi nevoie de o echipă formată din 60-65 de oameni. Investiţia în această nouă unitate de producţie se ridică la peste 20 de milioane de euro, re­zul­tatul urmând să fie extinderea capa­ci­tă­ţii de producţie cu peste 1,8 mili­oane de metri pătraţi de panouri termoizolante şi vată minerală.

„Investiţia este una de tip greenfield, în care, alături de efi­cienţa operaţională, avem în vede­re şi eficienţa energe­ti­că. Sustena­bilitatea întregu­lui parc industrial şi a proce­se­lor operaţionale a fost prevă­zută încă din fază de proiectare, ceea ce cu siguranţă va fi un avantaj pe termen lung. Fabrica ne dorim să fie funcţională la finalul acestui an şi operaţională începând cu primul trimestru al anului 2025.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO