Companii

Producatorul de tamplarie Optimedia estimeaza o crestere de 30%

15.02.2007, 14:55 125

Compania Optimedia din Oradea, producator de tamplarie termoizolanta din PVC si aluminiu estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 9,1 mil. euro in acest an, in crestere cu 30% fata de 2006.
"Preconizam pentru acest an mentinerea unui trend ascendent al vanzarilor ca urmare a dezvoltarii accentuate a pietei constructiilor. In ceea ce priveste evolutia bransei producatorilor de ferestre si usi din PVC, datorita armonizarii legislatiei autohtone cu cea din spatiul comunitar, normele europene referitoare la confortul termic se vor impune inca din prima etapa a post-aderarii. Situatia va avea un efect direct asupra activitatii companiilor din domeniul nostru de activitate", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general al companiei, Marius Pantis.
In 2006, compania a desfasurat mai multe programe de investitii, concretizate in inaugurarea a cinci noi centre de prezentare si comercializare a produselor proprii si in achizitionarea unei linii automate de executie a tamplariei termoizolante, valoarea totala a fondurilor alocate depasind 1,7 mil. euro.
Optimedia a dezvoltat o retea de distributie care include dealeri in localitatile Arad, Botosani, Ocna Mures, Deva, Hunedoara, Petrosani, Zalau, Turda, Bistrita, Huedin, Targoviste si detine puncte de lucru proprii in orasele Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Iasi, Suceava, Sibiu, Bacau, Vaslui, Alba Iulia si Targu-Mures.
Compania produce si furnizeaza ferestre si usi din PVC si aluminiu diferitelor hale industriale, cladiri de birouri, sedii de banci, precum si numeroaselor apartamente si imobile rezidentiale de tip vila. In 2006 compania a livrat ferestre si usi termoizolante din PVC cu o suprafata ce depaseste 80.000 de metri patrati.
"Pe termen mediu, va avea loc o triere a companiilor din bransa, datorita necesitatii dotarii unitatilor de productie cu echipamente care sa asigure performanta tehnica precizata in standardele europene, credem insa ca vom face fata noilor conditii competitive bazandu-ne pe dezvoltarea infrastructurii, care va permite cresterea indicilor de productie, precizeaza Marius Pantis.
Optimedia a fost infintata in anul 1994, avand ca principal domeniu de activitate comercializarea produselor din tamplarie PVC cu geam termoizolator, compania demarand in 1997 procesul de fabricatie pentru ansamblurile de ferestre si usi din PVC. Numarul de angajati ai companiei este in momentul de fata de 165 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO