Companii

Producatorul de usi Porta KMI si-a bugetat afaceri de 14 milioane de euro

Producatorul de usi Porta KMI si-a bugetat afaceri de 14 milioane de euro

Porta va investi 6-8 mil. euro in extinderea fabricii

12.03.2007, 17:06 47

Producatorul de usi Porta KMI Romania, care face parte din grupul polonez Porta, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 14 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de anul trecut.
"Cresterea de anul acesta se bazeaza pe intentia Porta KMI Romania de a-si extinde reteaua de distribuitori externi. Reteaua cuprinde acum 20 de distribuitori interni si 9 distribuitori externi in tari precum Bulgaria, Croatia, Macedonia, Ungaria, Serbia, Ucraina, Grecia si in curand va fi pe aceasta lista si Slovacia", a spus Mihaela Geicu, director de vanzari al Porta Romania. Fiecare distribuitor are puncte autorizate de vanzare, existand in total aproximativ 4.500 de asemenea locatii.
Anul trecut cifra de afaceri a companiei a crescut cu 40%, pana la 10 milioane de euro. Cresterea este o consecinta a faptului ca in 2006 compania a intrat pe multe dintre pietele externe pe care acum este prezenta, in 2005 exportand doar in Sebia. In 2005 compania nu a avut profit din cauza ratei mari de amortizare, iar pentru 2006 nu a oferit informatii in acest sens.
Totodata, compania va investi in acest an intre sase si opt milioane de euro in extinderea fabricii din Romania, una dintre cele patru fabrici pe care le are grupul Porta.
"Anul acesta vom construi o noua fabrica de productie, extinzandu-ne astfel fabrica cu inca 11.000 de metri patrati, iar in aprilie 2008, vom dezvolta noi linii de productie si se vor lansa noi produse. Totodata, anul acesta vom construi si un nou depozit", a mai spus Geicu.
Fabrica va ajunge astfel la o suprafata de 22.000 de metri patrati.
Compania avea anul trecut o cota de piata de circa 50% in Romania, potrivit unor estimari anterioare facute de reprezentantii companiei. Printre concurentii Porta se numara firma ceha Kronodor si producatorul Pinum din Bucuresti.
Compania a intrat pe piata locala din 2004 cu o investitie de aproximativ opt milioane de euro. Compania a inceput sa produca din aprilie 2005 atat usi de interior si de exterior, cat si de intrare in apartamente, din toate tipurile de materiale, mai putin aluminiu, PVC si combinatii din plastic. Capacitatea fabricii este de 30.000 de usi lunar.
Printre proiectele Porta KMI Romania se numara hotelurile Crystal Palace si Ibis din Bucuresti, hotelurile Palm Beach, Savoy, Opal, Acapulco sau Tomis din Constanta, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei.
Compania-mama, Porta KMI Poland, a fost infiintata in 1992 si face parte din grupul polonez Komfort. Porta KMI, care exporta in mai multe tari europene, detine patru fabrici in Polonia si este prezenta pe mai multe piete din Europa, printre care Germania, Franta, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Moldova, Grecia si Cipru. Porta KMI are 5 fabrici, dintre care patru in Polonia si una in Romania si 167 de distribuitori in Polonia si in Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO