Companii

Producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad, cel mai mare jucător de pe piaţa de material rulant, afaceri de 824 mil. lei în 2022, mai mari cu 37%

Producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad,...

Autor: Mirabela Tiron

14.06.2023, 19:40 10030

♦ Astra Rail Industries a fost construită de germanul Thomas Manns pe structura fabricilor Astra Vagoane Arad, Meva şi Romvag Caracal ♦ Compania, controlată de gigantul Greenbrier, şi-a crescut numărul de angajaţi la 1.988 de persoane anul trecut, faţă de 1.904 salariaţi în anul anterior.

Producătorul de material rulant Astra Rail Industries, ce controlează fabri­cile de vagoane Astra Vagoane Arad, Rom­vag (Caracal) şi Meva (Turnu Severin), cu un istoric de peste 100 de ani în producţie, a fi­na­lizat anul trecut cu afaceri de 824 milioa­ne de lei, în creştere cu 37% faţă de anul ante­rior, arată datele publice de pe mfinante.ro.

Producătorul şi-a crescut nu­mă­rul de anga­jaţi la 1.988 de persoane anul trecut, faţă de 1.904 salariaţi în anul anterior. Compania a raportat un profit net de 2,7 milioane de lei anul trecut, faţă de 6,4 milioane de lei anul anterior, arată aceeaşi sursă. Cele trei fabrici, ce se întind pe 357.000 de metri pătraţi, au o capacitate de producţie de 5000 de vagoane de marfă pe an, cea mai mare capacitate din Europa, potrivit ultime­lor date. Fabricile produceau pentru clienţi din Europa de Vest în condi­ţiile în care în România nu există cerere.

În 2016, gigantul american Greenbrier, controlat de coloşi financiari precum BlackRock, RBC sau Merrill Lynch, a pre­luat pachetul majoritar al Astra Rail, într-o tranzacţie de 60 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO