Companii

Producătorul lactatelor Olympus mai investeşte 15-20 mil. euro la Braşov

Producătorul lactatelor Olympus mai investeşte 15-20...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

04.07.2016, 00:07 1164
Fabrica de Lapte Braşov, producătorul lactatelor Olympus, are în plan investiţii de 15-20 de milioane de euro în următorii doi ani în fabrica pe care o deţine în localitatea Hălchiu (jud. Braşov), după ce a investit peste 70 de milioane de euro pe piaţa locală de la intrarea pe piaţă, în 1999.

„Este un mediu atractiv prin calitatea materiei prime şi a forţei de muncă, dar şi prin poziţionarea geografică. De altfel, acestea au fost câteva dintre motivele care ne-au şi determinat să deschidem fabrica de la Hălchiu, ca parte a strategiei noastre de dezvoltare pe această piaţă“, a declarat managerul, care conduce cel mai mare exportator de lactate. Producţia fabricii din judeţul Braşov se îndreaptă în proportie de 60% către export, iar 40% ajunge pe piaţa internă.

Grupul elen Olympus este prezent pe piaţa din România încă din 1999 şi anterior deschiderii fabricii din Hălchiu a operat o unitate de producţie în localitatea Baraolt, judeţul Covasna. Unitatea de producţie din Hălchiu a fost deschisă în 2011 şi realizează produse precum brânzeturi, iaurturi, smântână, lapte sau unt.

Anul trecut, Fabrica de Lapte Braşov, care are în portofoliu brandurile Olympus, Oly şi Familia Braşoveanu, a avut o cifră de afaceri de 338 de milioane de lei (circa 76 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de anul precedent. Pentru anul acesta, compania estimează un plus de 10% al vânzărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO