Companii

Producătorul român Antibiotice Iaşi lansează o nouă gamă de produse veterinare, care va genera 10% din cifra de afaceri până în 2030

Producătorul român Antibiotice Iaşi lansează o nouă...

Autor: Georgiana Mihalache

09.02.2024, 10:54 883

Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, lansează o gamă de opt produse veterinare din gama suplimentelor nutritive, care vor completa portofoliul de produse pentru animale cu prescripţie medicală. Oficialii companiei se aşteaptă ca acest nou segment de business să aducă 10% din cifra de afaceri a Antibiotice Iaşi până în 2030.

“Antibiotice lansează astăzi o nouă linie de business, cea pentru gama de suplimente veterinare, sub brandul umbrelă VetAria, în acord cu planul de afaceri “The Future Together”al companiei. Intenţia noastră este de a aduce noutate în peisajul industriei şi al pieţei farmaceutice. Facem un pas important între tradiţie şi modernism, începem un nou drum, inovator, parte din actuala etapă de modernizare a portofoliului şi de fructificare a unui potenţial în pieţe noi, cu parteneriate consolidate şi cu noi produse“, a declarat Ovidiu Băţaga, Director Executiv Direcţia Vânzări Naţionale, Antibiotice Iaşi.

Românii au 4,4 milioane de pisici şi aproape la fel de mulţi câini (4,2 milioane), dar doar 290.000 de păsări şi 90.000 de peşti. Astfel, aproape jumătate dintre gospodăriile din România au un câine, o pisică sau ambele animale, cea mai mare pondere din Europa, conform celor mai recente date ZF.

VetAria cuprinde opt produse fabricate pe fluxuri autorizate, care sunt recomandate în tratamentul celor mai frecvente afecţiuni ale animalelor de companie, câini şi pisici, cum ar fi cele cutanate, afecţiunile sau infecţiile acute ale tractului urinar, imunitate, flora intestinală, articulaţiile, ficat sau rinichi.

Antibiotice îşi propune, până în 2030, să crească portofoliul de produse veterinare pentru a răspunde cererii în creştere din piaţă pentru prosuele destinate animalelor de companie.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO