Companii

Producătorul Ursus şi Timişoreana: Suntem într-o perioadă cu multiple provocări. Ne concentrăm pe investiţia de 50 mil. euro de la Braşov

Producătorul Ursus şi Timişoreana: Suntem într-o...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.06.2023, 00:07 1505

Ursus Breweries, liderul pieţei de bere, a avut în 2022 o cifră de afaceri de 2,279 miliarde de lei (circa 462 mil. euro), în creştere cu peste 6% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Rezultatul vine în contextul în care în 2022 volumul pieţei de bere a scăzut cu 5%, continuând perioada dificilă pentru acest sector după ce în 2021 consumul a stagnat.

„Suntem într-o perioadă cu multiple provocări, iar efectele conflictului din Ucraina sunt vizibile în continuare, cu precădere în lanţul de aprovizionare. Totodată, inflaţia crescută pune presiune pe consumatori, diminuând bugetul pe care aceştia îl au disponibil pentru relaxare sau divertisment. Schimbările din anul precedent, cum ar fi creşterea costurilor materiilor prime şi ale serviciilor sau majorarea accizei pentru bere, se resimt în continuare în business“, spun reprezentanţii Ursus Breweries.

Aceştia adaugă că este esenţial ca pentru fiecare schimbare să existe suficient timp de implementare, dar şi o colaborare strânsă între autorităţi şi mediul de business. Ei au răspuns la câteva întrebări trimise de ZF cu ocazia realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO