Companii

Producţia de haine şi pantofi în România a atras atenţia companiilor italiene acum mai bine de 20 de ani

Producţia de textile şi încălţăminte reprezintă unul dintre principalele domenii de investiţii ale italienilor

Producţia de textile şi încălţăminte reprezintă unul dintre principalele domenii de investiţii ale italienilor

Autor: Cristina Roşca

02.06.2014, 00:06 270
Producţia de textile şi de încălţăminte a atras atenţia investitorilor italieni imediat după căderea Cortinei de Fier, astfel că astăzi, la peste două decenii depărtare, mai bine de jumătate dintre cei mai mari producători de pantofi din România sunt deţinuţi direct şi indirect de investitori italieni. În cee ce priveşte producătorii de textile şi îmbrăcăminte, trei companii - Rolana Tex, Aries Textile şi Yarnea - şi-au făcut loc în topul celor mai mari 50 de companii cu acţionariat majoritar italian după cifra de afaceri.
 
În topul celor mai mari producători de textile îşi fac loc şi Benrom (deţinut de grupul italian Benetton) şi Rifil Săvineşti (Fravel Textile Int. din Italia) care sunt deţinute direct sau indirect de companii din Cizmă. În cazul lor însă pachetul de acţiuni este fie minoritar, fie controlat printr-un vehicul de investiţii înregistrat în altă ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO