Companii

Programul de monitorizare a unor companii încheiat cu FMI nu a dus la niciun rezultat - consultant

Autor: Carol Dan

12.04.2011, 11:56 36

Programul de monitorizare a unor companii încheiat de Guvern cuFondul Monetar Internaţional (FMI) nu a dus după doi ani la niciunrezultat, iar arieratele acestor societăţi au crescut, afirmăAurelian Dochia, consultant financiar la firma de consultanţăConcept.

"Programul de monitorizare cu FMI după doi ani nu a dus la niciunrezultat, arieratele lor au crescut de la 23,1 miliarde de lei la24,9 miliarde de lei", a declarat Dochia la conferinţa MEDIAFAXTalks about the Restructuring of Loss-Making Companies.

Dochia afirmă că programele întocmite de Guvern nu fac decât săevite restructurarea acestor companii.
"Prin aceste programe se reeşalonează datorii, apoi aceste datoriise şterg sau sunt tranformate în acţiuni, ceea ce ascunde situaţiareală a acestor societăţi. Apoi, prin programele de restructuraremulte societăţi cu pierderi sunt subvenţionate", a continuatel.

Consultantul financiar a adăugat că anul trecut 37% din subvenţiileacordate de Guvern au fost direcţionate către firme de stat cupierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO