Companii

Proiect de 4,3 mil. euro pentru realizarea unui centru de îngrijire a pacienţilor oncologici în Oradea

Autor: Laurentiu Cotu

19.03.2012, 17:24 179

Municipalitatea Oradea în parteneriat cu firma Repcon şi fundaţia Hospice Emanuel au demarat un proiect în valoare totală de aproximativ 4,3 mil. euro, pentru realizarea unui centru de îngrijire a pacienţilor oncologici, în Oradea.

În vederea realizării acestei investiţii, primăria Oradea contribuie cu un teren de 5.000 mp, destinat construirii unui centru pentru îngrijirea bolnavilor oncologici în stare terminală. Lucrările vor demara la începutul acestei veri, iar suprafaţa totală construită va avea 4.374 mp. Construcţia va fi realizată de compania Repcon din Oradea, iar dotarea cu mobilier şi echipamente adecvate, precum şi asigurarea funcţionării centrului de îngrijire a pacienţilor oncologici îi revine fundaţiei Hospice Emanuel.

Noul centru din Oradea va asigura servicii specializate de îngrijire paliativă a bolnavilor de cancer aflaţi în stadii avansate şi terminale de boală, contribuind de asemenea şi la pregătirea teoretică şi practică a personalului care doreşte să se specializeze în domeniul îngrijirilor paliative.

Centrul va avea o capacitate de 17 paturi în unitatea de adulţi şi 5 paturi în cea de copii, pentru internare continuă pe perioade limitate de timp şi va putea asigura anual aproximativ 550 de internari. Serviciul de consultaţii în ambulator va acorda aproximativ 5.000 de consultaţii de îngrijiri paliative anual, iar centrul de zi peste 5.000 participări în cadrul centrului. Echipa de îngrijiri la domiciliu va avea o capacitate curentă de îngrijire de aproximativ 120 pacienţi oncologici, asigurând anual aproximativ 10.000 de vizite la domiciliu.

Construcţia centrului va începe în vara acestui an şi se va finaliza la începutul anului 2015. Centrul va avea un număr de aproximativ 90 de angajaţi (medici, asistenţi medicali, asistenţi sociali, psihologi, terapeuţi şi alt personal cu pregătire de specialitate în domeniu).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO