Companii

Proiect european de 44 mil. lei pentru implementarea unui sistem de supraveghere video în Timişoara

Proiect european de 44 mil. lei pentru implementarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

28.02.2013, 17:25 270

Primăria Timişoara a demarat implementarea unui proiect european în valoare totală de circa 44 mil. lei (aproape 10 mil. euro), din care peste 35 mil. lei (8 mil. euro) reprezintă asistenţa financiară neramburabilă, ce prevede realizarea unui sistem de supraveghere video în municipiu.

Proiectul a fost câştigat în cadrul Regio - Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 ‘’Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere”, Domeniul de intervenţie 1.1. ‘’Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul: Poli de creştere.

Durata de implementare a proiectului “Trafic management şi supraveghere video” este de 12 luni, în condiţiile în care contractul de finanţare a fost semnat deja. Investiţia presupune modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare pentru 134 de intersecţii din municipiul Timişoara, dotarea intersecţiilor şi a zonelor cu risc de infracţionalitate sau zone rutiere periculoase cu 230 de camere video, precum şi crearea unui centru de comandă şi control unic.
 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO