Companii

PwC: România trebuie să investească masiv în infrastructură pentru a deveni centru logistic în ECE

Autor: Mediafax

02.09.2010, 23:02 20

România trebuie să aloce sume consistente pentru dezvoltareainfrastructurii de transport, în ciuda constrângerilor bugetare,astfel încât să-şi poată valorifica potenţialul natural de a deveniun centru logistic în Europa Centrală şi de Est, potrivitPricewaterhouseCoopers România.

"Lipsa finanţării este problema crucială pentru toate tipurilede infrastructură de transport, atât la nivel local, naţional, câtşi internaţional. În cazul României, acolo unde nevoia dezvoltăriiproiectelor de infrastructură de transport este foarte mare, statulromân trebuie să pregătească o strategie de investiţii pe termenlung", a declarat într-un comunicat Daniel Anghel, Partener,Impozite şi Taxe Indirecte, PricewaterhouseCoopers România. El amenţionat că acordarea unor facilităţi la import, cum ar fiamânarea plăţii TVA la import, ar elimina costul prefinanţării TVApentru companii şi ar încuraja volumul de tranzacţii desfăşurate înportul Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO