Companii

Radu Burnete, Confederaţia Concordia: Ordonanţa de Urgenţă pe energie, despre care nu ştia nimeni cu 2-3 zile înainte, nu are cum să fie în interesul tuturor. Faptul că nu există o discuţie creşte considerabil riscul ca la iarnă să avem probleme grave

Radu Burnete, Confederaţia Concordia: Ordonanţa de...
01.09.2022, 23:21 200

Confederaţi Concordia, una dintre cele mai mari organizaţii patronale, având ca membri cele mai mari companii, a criticat joi seara modalitatea prin care guvernul Ciucă a adoptat peste noapte OUG 27/2022 privind unele măsuri aplicate în piaţa energiei.

Raadu Burnete, directorul executiv al confederaţiei, susţine că marile firme, care consumă multă energie, încearcă să înţeleagă, după aprobare, ce impact va avea aceastăordonanţă în business şi în economie.  

“Este incredibil că avem din nou Ordonanţe de Urgenţă adoptate fără să le vadă nimeni, fără o minimă consultare publică sau un aviz al Consiliului Economic şi Social.
Suntem la a 3-a încercare de a găsi o rezolvare pentru o problemă care priveşte pe toată lumea. Cele două încercări de până acum de a găsi un cadru adecvat au lăsat mult de dorit.
Guvernul şi Parlamentul sunt suverane şi trebuie să ia decizii în interesul tuturor cetăţenilor.
O Ordonanţă de Urgenţă despre care nu ştia nimeni cu 2-3 zile înainte nu are cum să fie in interesul tuturor, atâta timp când nimeni nu a fost consultat. O Ordonanţă de urgenţă despre care află toată lumea din presă cu puţin timp înaintea adoptării nu respectă nici legea, nici interesul public.
Concordia a cerut mereu un lucru simplu: să discutăm, să înţelegem, să existe transparenţă şi să avem ocazia, noi sau membrii noştri, să ne spunem opinia, în calitate de parteneri de dialog social.
Toată lumea încearcă să înţeleagă ce s-a decis. Nu ştim decât frânturi şi nu avem nicio analiză. Ce e clar e că singurii responsabili, în cazul în care efectele vor fi dezastruoase, sunt cei care au trecut în acest fel un document crucial pentru toţi cetăţenii României.
Colegii mei din industrie sunt de abia la prima lectură. Ştiu că nu folosim capacitatea noastră colectivă de a găsi soluţii rezonabile unor probleme extraordinare.
Faptul că nu există o discuţie şi atunci când ea există nu ascultă nimeni, creşte considerabil riscul ca la iarnă să avem probleme grave şi ceva din ceea ce este încropit în grabă să se prăbuşească şi odată cu el siguranţa tuturor. Atunci va exista dorinţa dialogului, dar e posibil să fie prea târziu şi cu nişte costuri prea mari. Pentru toţi”
, a menţionat Radu Burnete joi seară, într-o declaraţie oficială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO