Raport CMS şi Euromoney în România: Imobiliarele, producţia şi IT-ul au fost domeniile cu cele mai multe tranzacţii în 2016. Cehia, cea mai bună piaţă

13 mar 2017 Autor: Cristina Rosca

România a fost anul trecut una dintre ve­detele pieţei de fuziuni şi achi­ziţii din re­giune, alături de Cehia, po­trivit raportului realizat de casa de avo­ca­tură CMS  în parte­neriat cu Euro­money.
 
Pe piaţa locală au fost încheiate 136 de tranzacţii, cu o valoare cumulată de 2 mld. euro. În Cehia, o economie mai pu­ter­nică decât cea locală, dar cu o popula­ţie de două ori mai mică, au fost 202 acor­duri cu o valoare totală de peste 8,7 mld. euro.
 
„În Cehia, piaţa de M & A a avut cel mai bun an din ultimul deceniu pe fondul unei creşteri susţinute a numă­ru­lui de deal-uri pentru al patrulea an consecutiv. Şi în România numărul de acorduri a crescut până la cel mai bun nivel de după 2013. Totuşi, valoarea totală a pieţei a scăzut faţă de 2015, conform ace­leiaşi surse.
 
Raportul arată că numărul de deal-uri a crescut în România de la 119 în 2015 la 136 anul trecut, maxi­mul fiind atins în 2013 când au fost sem­nate 150 de tranzacţii.
 
Faţă de acest an însă, va­loarea tranzacţiilor a cres­cut, va­loa­rea pieţei urcând de la nici 1,2 mld. euro în 2013 la aproape 2 mld. euro anul trecut. În 2015 însă a fost atins un ma­xim de aproape 3,1 mld. euro, po­tri­vit raportului CMS şi Euro­money.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2017

 
Cuvinte cheie:
piata
, cehia
, tranzactii
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide