Companii

Regina Maria împrumută 74 mil. euro de la trei bănci pentru a refinanţa achiziţia făcută de Mid Europa

Regina Maria împrumută 74 mil. euro de la trei bănci...

Autor: Corina Mirea

28.10.2015, 00:05 679
Euroclinic Hospital SA, companie care operează spi­talul Euroclinic din cadrul reţelei private de sănătate Re­gina Maria, va împrumuta 75 de milioane de euro de la fi­liale­le Erste şi UniCredit Bank din Austria, dar şi de la Raiffeisen Ro­mânia pentru a acoperi tranzacţia prin care Regina Maria a in­trat complet „sub aripa“ fon­­dului de investiţii Mid Euro­pa Partners, dar şi pen­tru a finanţa alte achiziţii, po­tri­­vit infor­ma­­ţiilor apărute în Monitorul Oficial.
 
Mid Europa Partners anun­ţa în urmă cu aproxima­tiv două luni că va prelua in­te­­gral operatorul de servicii me­­dicale pri­vate Regina Maria, grup de sănătate care era deţinut în pro­porţie 80% de fondul de investiţii Ad­vent şi în proporţie de 20% de fon­da­torul său Wargha Enayati. Astfel, această mu­tare a în­sem­nat, practic, ieşi­rea de pe pia­ţă a celor de la Advent şi re­po­ziţionarea în jocul inves­ti­ţiilor pentru Mid Europa.
 
„Împrumutul nu vizează doar Euroclinic Hospitals, ci această companie apare în Mo­­nitorul Oficial în prim-plan pentru că este o so­cie­tate pe acţiuni. Împrumu­tul vizează Regina Maria ca grup, deci şi CMU (Centrul Medical Unirea SRL – n.red.). O parte din bani vor fi folosiţi pentru a acoperi achiziţia Reginei Maria de către Mid Europa, iar restul sumei va fi alocat dezvoltării organice propuse pentru următorii ani, posibil şi pentru achiziţii“, spune Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO