Companii

Relocarea unui expat costă până la 10.000 de euro

Relocarea unui expat costă până la 10.000 de euro

Autor: Adelina Mihai

24.11.2013, 20:17 844
Cel mai mare preţ plătit anul acesta de o companie pentru relocarea unui manager de top a fost de aproximativ 9.000 – 10.000 de euro şi a vizat mutarea unui expat din România în Insulele Seychelles, acesta fiind cel mai mare contract semnat anul acesta de firma CDD Relocation, care oferă servicii de relocare.
 
„Cel mai mare volum de afaceri este generat de clienţii din zona corporate, pentru că, în general, românii persoane fizice preferă să se mute singuri, cu ajutorul prietenilor sau al rudelor. Istoric, cel mai mare contract semnat de noi a fost cu Petrom, în valoare de 300.000 de euro, pentru relocarea angajaţilor în Petrom City“, a spus Dana Dascălu, 34 de ani,  directorul general al companiei de relocare CDD Relocation, cu afaceri de aproape 543.000 de euro anul trecut.
 
Pentru persoane fizice, costul relocării unui apartament cu 2 sau trei camere în Bucureşti, mobilat minimialist, porneşte de la 500 de euro, în timp ce serviciile de relocare pentru lucrurile unei familii cu doi sau trei copii care locuieşte într-o vilă din Capitală au un preţ de până la 2.000 – 3.000 de euro.
 
Principalele destinaţii pentru care compania face relocări (ca urmare, în mare parte, a înlocuirii expaţilor cu manageri români) sunt SUA, Canada, Italia, Austria sau Marea Britanie, iar mutările internaţionale reprezintă cea mai mare pondere din cifra de afaceri a companiei (peste 70%).
 
Firmele de relocare se ocupă, de regulă, cu împachetarea, transportul şi depozitarea bunurilor unei familii sau cu mutarea unei firme dintr-o casă sau dintr-un sediu în altă destinaţie. Serviciile includ inclusiv mutarea animalelor de companie, a autoturismelor sau a obiectelor speciale (pianine, ATM-uri, tablouri sau case de bani), iar reprezentanţii firmelor de relocare se ocupă şi de obţinerea avizelor în cazul în care este vorba de transport internaţional.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO