Companii

Reportaj. Cum s-a transformat în ultimul deceniu fabrica de snacksuri PepsiCo din Popeşti-Leordeni: producţie dublă, peste 200 de angajaţi în plus şi linii de producţie noi. Cartoful, principala materie primă din fabrică, vine de la 25 de cooperative şi fermieri care cultivă 1.100 de hectare

PepsiCo are în derulare investiţii de 100 mil. euro în fabrica din Popeşti-Leordeni, cu ajutorul acestor investiţii unitatea devenind un hub regional. De asemenea, 95% din snacksurile PepsiCo care ajung pe piaţa locală sunt făcute în România.

PepsiCo are în derulare investiţii de 100 mil. euro în fabrica din Popeşti-Leordeni, cu ajutorul acestor investiţii unitatea devenind un hub regional. De asemenea, 95% din snacksurile PepsiCo care ajung pe piaţa locală sunt făcute în România.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.10.2023, 00:07 412

ZF a mers în noiembrie 2013 pentru a realiza un fotoreportaj în unitatea Star Foods din Popeşti-Leordeni. La acea vreme lucrau în fabrică 288 de angajaţi, iar pe poarta unităţii ieşeau 1 milion de pungi de snacksuri. Astăzi, un deceniu mai târziu, producţia fabricii este dublă, numărul de angajaţi depăşeşte 500, iar în ultimii ani unitatea a fost ţinta unor investiţii de 100 mil. euro în linii de producţie, noi tehnologii şi un depozit mai mare, investiţii care se vor finaliza anul viitor În urmă cu zece ani, fabrica exporta cu precădere în Bulgaria şi Republica Moldova, iar astăzi produsele realizate aici ajung pe 16 pieţe externe.

Popeşti-Leordeni, un oraş care a cunoscut o explozie demo­grafică în ultimii 30 de ani, nu a crescut doar ca destinaţie a celor care vor să fugă de aglomeraţia din Bucureşti, ci a devenit şi un punct important al producţiei româneşti de snacksuri, o categorie care ajunge anual la peste jumătate de miliard de euro, conform estimărilor ZF.

În zona industrială, pe nişte străzi unde asfaltul rezistă încă bine sub greutatea tirurilor care intră şi ies zi şi noapte de pe porţile fabricilor, se află şi unitatea de producţie de snacksuri Star Foods EM, controlată de gigantul PepsiCo. De la depărtare se văd lucrările la noul depozit la fabricii, însă în interior liniile de producţie merg necontenit, având în vedere că aici investiţiile majore au fost finalizate. Cum intri pe uşa fabricii te îmbie un miros de popcorn, ca şi cum acest produs ar fi singurul care iese de pe cele nouă linii de producţie. În realitate, aici se produc şi chipsurile de cartofi Lay’s, dar şi cele din făină de porumb Doritos, nu doar floricelele Star.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO