Retail&Agrobusiness

Agricola Bacău a investit 5 mil. euro în creşterea producţiei fabricii de mezeluri Salbac

Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău

Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău

Autor: Roana Rotaru

23.09.2016, 00:05 338

Compania Salbac, parte a grupului de firme Agricola Bacău, îşi măreşte capaci­ta­tea de producţie pentru salamurile crud-us­cate cu circa 1.000 de tone până în 2020 după ce a inaugurat astăzi o nouă unitate de pro­ducţie, o investiţie de 5 mil. euro, din care jumătate din sumă provine din fonduri proprii şi jumătate împrumut bancar de la Banca Tran­sil­vania, potrivit reprezentanţilor com­paniei.

„Ca regulă generală, când porneşti o inves­tiţie faci un studiu de fezabilitate, calcu­lezi indicatorii, vezi care este bugetul nece­sar, dar în cazul nostru s-a întâmplat altfel: ne-a cerut-o piaţa. Cererea era mai mare decât putea produce fabrica şi atunci am hotărât să facem această extindere. Noi, grupul Agri­cola, in­ves­tim cam 5 mi­lioane de euro anual în expansiunea companiilor noastre”, a decla­rat Gri­gore Horoi, pre­şedintele Agricola Bacău, într-o conferinţă de presă organizată la sediul companiei Salbac.

El a mai spus că în această industrie este esenţial să măreşti volumele ca să faci faţă costurilor, având în vedere că marja de profit pe unitatea de produs finit este mică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO