Retail&Agrobusiness

Carmistin a deschis o fermă de pui de carne bio, prima din România, şi extinde gama portofoliului La Provincia

Carmistin a deschis o fermă de pui de carne bio, prima...

Autor: Florentina Niţu

26.10.2023, 14:32 3236

Divizia de pui reprezenta, la nivelul anului trecut, peste 50% din business-ul Carmistin.

Grupul Carmistin, unul dintre cei mai importanţi producători români de alimente, controlat de familia Paraschiv, a început producţia de carne de pui bio, prin deschiderea primei ferme de acest fel din România. Astfel, extinde portofoliul cu puiul bio La Provincia Hrănit Sănătos, un produs care se poziţionează ca fiind premium.

Investiţia face parte dintr-un proiect mai amplu al companiei, care va fi derulat pe o perioada de 5 ani, cu o valoare totală de circa 10 mil. euro şi presupune construirea a încă 15 astfel de ferme.

„Deschiderea primei ferme de carne de pui bio marchează un moment deosebit de important pentru noi, fiind o continuare firească a planului Carmistin în ceea ce priveşte producerea de hrană bio în România. Cererea pentru un astfel de produs, precum Puiul BIO La Provincia, reprezintă un semn de maturitate a pieţei, care arată o preocupare tot mai mare pentru calitate şi pentru hrana sănătoasă, produsă în mod responsabil şi sustenabil”, a spus Andrei Brumaru, CEO al Carmistin.

Noua fermă inaugurată de Carmistin este situată în mijlocul naturii, în comuna Leleasca, din judeţul Olt. Pe termen mediu şi lung, compania are în plan extinderea segmentului bio, prin deschiderea de noi ferme de profil. Acest produs va fi disponibil pe piaţa românească începând cu data de 1 noiembrie 2023, gramajul comercializat variind între 700 şi 1.200 g/tăviţa.

Produsul se diferenţiază de oferta existentă pe piaţă în acest moment, prin faptul că hrana păsărilor provine din cereale organice, producţie proprie, păsările sunt crescute în aer liber, cu o densitate redusă la populare, pe o suprafaţă alocată de minimum 4 mp/cap de pasăre; materiile prime nu sunt modificate genetic; nu sunt folosite pesticide; nu sunt folosite antibiotice şi adaosuri de sinteză, iar procesul de creştere a puilor este unul lent, vârsta minimă de sacrificare fiind de 81 de zile. Spre comparaţie, puiul din comerţ e crescut în medie în 45 de zile.

Brandul românesc La Provincia are în prezent două abatoare certificate pentru alimentaţia bio. De asemenea, în acest an, Carmistin a pus pe piaţă şi prima gamă de ouă bio. Portofoliul brandului cuprinde gamele pui vegetarian crescut cu legume şi cereale, pui fără antibiotice, pui crescut la sol, pui marinat şi noul pui bio.

Divizia de pui reprezenta, la nivelul anului trecut, peste 50% din business-ul Carmistin. Carmistin a intrat pe piaţa creşterii păsărilor în anul 2008, prin înfiinţarea companiei Avicarvil, odată cu preluarea platformei avicole Oltchim, platformă cu o istorie de peste trei decenii în creşterea şi producţia de carne de pasăre. Compania şi-a consolidat treptat poziţia, devenind unul dintre principalii producători de carne de pasăre la nivel naţional.

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 companii active în producţia de carne de pasăre şi ouă, creşterea porcilor, creşterea bovinelor, dar şi în producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultura bio. Obiectivul Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO