Retail&Agrobusiness

De ce jumătate din merele de import vin din Polonia. Mircea Isvoranu, Carrefour: "Mărul polonez reuşeşte să ajungă mai ieftin pe raft decat cel romanesc"

De ce jumătate din merele de import vin din Polonia....

Autor: Roana Rotaru

06.10.2017, 00:05 2475

Romania este pe locul şapte în UE ca producţie de mere, cu 450.000 de tone în 2016, dar ca suprafaţă cultivată ocupă locul secund, după Polonia.

Polonia, cel mai mare producător de mere din UE, acoperă mai bine de jumătate din valoarea totală a importurilor de mere din Romania în 2016.

Mai exact, anul trecut polonezii au trimis mere în Romania în valoare de 21,5 mil. euro, ceea ce reprezintă 54% din totalul impor­turilor de mere din 2016, un total de aproape 40 mil. euro anul trecut, potrivit Eurostat. Această statistică poate fi justificată şi prin faptul că merele din Polonia reuşesc să fie mai ieftine decat cele produse în Romania, potrivit managerului de achiziţii legume-fructe din cadrul Carrefour Romania, al doilea cel mai mare jucător din comerţul local.

"Mărul polonez reşeşte să ajungă mai ieftin pe rafturi decat mărul romanesc Sunt ofertate mai bine de producătorii polonezi (...). Acum avem mere din import în Carrefour doar în cazul produselor de gamă, însă volumele majore, peste 80% din cantitatea totală, provin din Roamania. Cat timp avem măr din Romania îl susţinem la maximum, cand nu vom mai avea, aducem din import", a spus Mircea Isvoranu, manager achiziţii legume-fructe Carrefour Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO