Retail&Agrobusiness

De la fondul de investiţii al fraţilor Pavăl, proprietarii Dedeman, la modă: Bancherul de investiţii Laurenţiu Ciocîrlan devine consilierul fondatorului Made by Society (fostul Vagabond Studio)

De la fondul de investiţii al fraţilor Pavăl,...

Autor: Cristina Roşca

07.10.2023, 19:24 6735

Bancherul de investiţii Laurenţiu Ciocîrlan a fost recrutat drept consilierul personal al lui Darian Vicol, fondatorul retailerul de modă Made by Society, fostul Vagabond Studio.

“Laurentiu a venit în echipa noastră cu scopul de a consolida potenţialul de extindere al brandului. Această mutare confirmă faptul că Made by Society este o afacere de succes care are nevoie de specialişti de anvergura lui Laurenţiu pentru ca expansiunea acesteia la nivel european să se realizeze într-o manieră profesionistă,” declară Darian Vicol, Fondator Made by Society.

Compania Made by Society este activă în piaţa de modă unde are în total 23 de magazine, dintre care 20 în centre comerciale din România, două în Sofia (Bulgaria) şi unul în Londra (Marea Britanie). Echipa Made by Society numără în acest moment 450 de angajaţi, aceştia desfăşurându-şi activitatea în zona de retail fizic şi online, cât şi în producţie, compania având propria fabrică de confecţii în judeţul Botoşani.

“Voi fi consilierul personal al lui Darian, iar rolul meu este să îl sprijin atât pe el, cât şi echipa managerială în definirea strategiei de extindere în străinatate şi în atragerea unui investitor care să facă posibilă accelerarea acestei expansiuni. Planul meu este să susţin acest efort de dezvoltare prin asigurarea capitalului şi prin urmărirea disciplinată a principalelor direcţii strategice,” declară Laurenţiu Ciocîrlan (57 de ani).

Unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri de investiţii din România, el a condus înainte, din poziţia de managing director, fondul de investiţii Equilian Capital al familiei Pavăl, fondatoarea Dedeman. Ciocîrlan a plecat din această funcţie în primăvara acestui an, după cum a scris ZF la acel moment. Bancherul a stat în această poziţie aproape patru ani, perioadă în care a investit într-o singură companie – Clinica Victoria, lanţ de cabinete stomatologice.

Anterior, din funcţia de head of investment banking al Raiffeisen, Laurenţiu Ciocîrlan a coordonat printre cele mai mari listări de la bursa românească, printre care Digi (mai 2017), Sphera (noiembrie 2017), Electrica, Romgaz, Transgaz, Transelectrica.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO