Retail&Agrobusiness

​Efectul integrării în UE asupra sectorului ovin. Ionică Nechifor, Romovis: „În zece ani efectivul de ovine a crescut cu 40%, dar am pierdut 60% din preţul de valorificare al produselor noastre”

​Efectul integrării în UE asupra sectorului ovin....

Autor: Roana Rotaru

23.05.2017, 14:40 231
Ionică Nechifor, secretarul general al Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Ovine Romovis, spune că în zece ani, de la aderarea României la UE, efectivul de ovine al României a crescut cu circa 40%, însă preţurile de valorificare a produselor rezultate din creştera ovinelor au scăzut cu 60%. „Am înregistrat o creştere a efectivului de 40% la ovine, dar am pierdut 60% din preţul de valorificare al produselor noastre. Noi nu avem o lege a zootehniei care să corespundă cerinţelor noastre. Ne lipseşte acel plan cu obiective clare pe etape pe o perioada de 15-20 ani”, a spus Ionică Nechifor prezent la conferinţa anuală a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). Ionică Nechifor a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea, prezent la conferinţa LAPAR, să se concentreze pe deschiderea de noi pieţe la export pentru că România are potenţialul să exporte 5,5 milioane de miei anual la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO