Retail&Agrobusiness

Francizatul McDonald’s în România investeşte 10 mil. euro în inovaţia digitală

Francizatul McDonald’s în România investeşte 10 mil....

Autor: Cristina Bellu

07.11.2017, 12:11 195

Maltezii de la Premier Capital, care deţin franciza McDonald’s în şase ţări europene printre care şi România, vor să investească zece milioane de euro în inovaţii digitale, în scopul îmbunătăţirii experienţei clienţilor în restaurant, dar şi pe mobil.

Astfel, până la finalul acestui an, peste 4,5 milioane de euro urmează a fi investite în implementarea platformei integrate de operare în 50 de restaurante din Estonia, Letonia şi Lituania, Grecia, Malta şi România. Aceasta îmbină sistemul de comandă la casa de marcat, sistemul digital de comandă şi sistemul de plată cu toate noile procese de preparare a produselor în bucătărie.

„Pentru echipa Premier Capital inovaţia este elementul cel mai important în creşterea businessului. În România suntem lider al pieţei restaurantelor cu servire rapidă, tocmai am deschis la începutul lunii septembrie un nou restaurant în Bacău cu rezultate foarte bune, iar planurile noastre de expansiune sunt ambiţioase (…)”, spune Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România.

Acesta precizează că în România aplicaţia mobilă McDonald’s are peste 230.000 de descărcări în momentul de faţă.

În prezent, Premier Capital operează 136 de restaurante cu peste 7.000 de angajaţi. În 2016 peste 105 milioane de clienţi au vizitat restaurantele McDonald’s din grup.

În cursul acestui an au fost inaugurate trei noi restaurante în Grecia, Lituania şi România, urmând ca până la finalul lui 2017 încă cinci unităţi să fie deschise în Lituania, România şi Malta.  

În perioada 2018-2019 grupul Premier Capital va investi 5.5 milioane de euro pentru implementarea noului sistem de operare în cel puţin 65 dintre restaurantele noi şi cele  existente. Astfel, cele 34 de restaurante McDonald’s din Letonia, Lituania şi Estonia vor fi reorganizate cu noul sistem de operare până la finalul lui 2018.

Programul de implementare a noii platforme se va încheia în 2021, când grupul va număra 200 de restaurante care vor funcţiona cu noua paltformă de integrare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO