Retail&Agrobusiness

Guvernul clarifică ce înseamnă „pârloagă” printr-o ordonanţă de urgenţă

Guvernul clarifică ce înseamnă „pârloagă”...

Autor: Mediafax

19.02.2018, 00:00 230

Guvernul a aprobat o ordonanţă ce transpune prevederile Regulamentului (UE) 2017/2393, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 şi a clarificat unele prevederi existente. 

Schimbările au implicaţii asupra cererilor unice de plată pe anul 2018, care se depun din 1 martie, anunţă Ministerul Agriculturii.

Aceste modificări vizează simplificarea normelor aplicabile măsurilor de ecologizare aferente plăţii pentru înverzire, creşterea flexibilităţii aplicării sprijinului cuplat, sens în care se prevede că modalitatea de aplicare a sprijinului cuplat să poată fi revizuită anual, până la 1 august, cu efect asupra anului următor.

Potrivit MADR, pentru o implementare cât mai eficientă a schemelor de plăţi, actul normativ modifică şi clarifică unele prevederi/definiţii, după cum urmează: - definiţia pârloagei, cu precizarea că termenul minim de menţinere este de 6 luni în perioada aprilie-septembrie; - se defineşte terenul în pregătire destinat înfiinţării de culturi permanente, stabilindu-se perioada maximă de 3 ani în care astfel de terenuri se pot declara cu această utilizare în cererea unică de plată; - se modifică definiţia activităţii minime din vii şi livezi în sensul menţinerii în bune condiţii atât a culturii, cât şi a terenului, prin efectuarea pe parcursul unui an a cel puţin o tăiere de întreţinere şi, respectiv, o cosire a ierbii între rânduri sau o lucrare de întreţinere a solului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO