Retail&Agrobusiness

Hochland preia distribuţia produselor sale în România, după 20 de ani de parteneriat cu Whiteland

Hochland preia distribuţia produselor sale în România,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.07.2015, 19:16 1746

Hochland România, filiala locală a grupului german Hochland, va prelua începând cu 2016 distribuţia produselor sale de la partenerul actual, Whiteland Import Export, cu care a colaborat timp de două decenii.

Compania îşi va dezvolta propria forţă de vânzări în teritoriu şi va lucra direct cu retailerii din toată ţara.

“Timp de două decenii am colaborat cu succes cu partenerul nostru, Whiteland Import Export SRL, în sistem de distribuţie indirectă. De la începutul anului viitor intrăm într-o nouă etapă, aceea a distribuţiei directe. În fapt, este vorba despre un nou model de business, în contextul actual al pieţei. Acesta include dezvoltarea echipei de vânzări proprii Hochland România şi menţinerea cooperării cu Whiteland pe componente de servicii (logistică, merchandising şi BTL). Tranziţia se va face în următoarele luni, conform unui plan pe care l-am pregătit îndelung, împreună cu Whiteland”, a declarat Sorin Timuş, general manager Hochland România, liderul pieţei de brânzeturi.

În 2014, Hochland România a înregistrat o cifră de afaceri de 217,6 milioane lei. . Cu două unităţi de producţie locale, la Sighişoara şi la Sovata, Hochland România este lider pe piaţa brânzeturilor şi ocupă prima poziţie în segmentele caşcaval, brânză topită şi cremă de brânză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO