Retail&Agrobusiness

Îngheţata Alpin 57 Lux vrea să iasă la export

Ioan Istrate

Ioan Istrate

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.08.2014, 00:06 673

Producătorul de îngheţată Alpin 57 Lux, controlat de familia Istrate din judeţul Alba, ia în calcul ca în următorii 2-3 ani să livreze produsele şi la export, în condiţiile în care compania este prezentă deja în peste 20.000 de puncte de vânzare din România.

„Pe plan intern mai există încă potenţial de creştere, dar este bine să iei în calcul şi posibilitatea livrării la export“, spune Ioan Istrate, directorul general şi proprietarul Alpin 57 Lux, cu afaceri de aproape 15 milioane de euro anul trecut. El afir­mă că deocamdată nu a luat încă o decizie în ce ţară anume va exporta.

Alpin 57 Lux, care are în portofoliu branduri precum Polar, Autentic sau Fulg de Nea, s-ar putea alătura astfel unei alte afaceri antreprenoriale din industria îngheţatei, Betty Ice, care duce produsele în alte ţări.

Betty Ice, afacere pornită de antreprenorul Vasile Armenean, exportă în cinci ţări Italia, Ucraina, Ungaria, Grecia şi Republica Moldova.

Alpin 57 Lux, care deţine o cotă de 18% din piaţa îngheţatei, activează pe un segment unde consumul per capita în România este de circa 2 litri (echivalentul a 22 de îngheţate la cornet de exemplu), de patru ori mai puţin decât un locuitor al peninsulei scandinave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO