Retail&Agrobusiness

Italienii de la Gold Plast au produs anul trecut peste 600 de milioane unităţi de veselă de unică folosinţă în fabrica de la Topoloveni

Italienii de la Gold Plast au produs anul trecut peste...

Autor: Cristina Bellu

19.04.2017, 13:20 515

Compania italiană Gold Plast care produce de un deceniu la Topoloveni, în judeţul Argeş, veselă de unică folosinţă utilizată apoi de branduri precum producătorii de vinuri Dom Perignon şi Veuve Clicquot, dar şi de producătorul de cafea Nespresso, a încheiat 2016 cu o producţie de 600 milioane de unităţi în fabrica locală, România fiind responsabilă pentru 90% din producţia totală a grupului italian care ajunge apoi în aproape 40 de ţări din toată lumea.

Pe lângă fabrica locală, italienii mai deţin o mică unitate de producţie pe piaţa mamă, la Torreglia, în provincia Padova.

Anul trecut, afacerile totale ale grupului au crescut cu 5,5% faţă de 2015, la 33,4 mil. euro, creşterea fiind confirmată şi de majorarea cu 20% a profitului brut, de investiţiile structurale care au însumat aproximativ 2 milioane de euro şi o lichiditate semnificativă de 2,7 milioane de euro.

„2016 a fost un an deosebit de important pentru noi, în care am reuşit să atingem obiective importante şi să ne conturăm ambiţiile“ a declarat Domenico Zaccone, Preşedinte şi CEO al Gold Plast.

Pe parcursul anului trecut, compania a finalizat strategia de business – Route2022, prin care Gold Plast şi-a propus dublarea cifrei de afaceri în următorii şase ani, anul 2017 debutând cu prospectarea unor noi investiţii destinate modernizării liniilor tehnologice de turnare prin suflare precum şi în utilaje care au fost dezvoltate cu o tehnologie italiană patentată.

„Prin strategia pe termen lung- Route2022, ne-am propus să dublăm cifra de afaceri în următorii şase ani. Pentru a realiza o astfel de performanţă ne vom concentra pe generarea de inovare superioară, investind atât în calitatea produselor precum şi în oamenii care lucrează cu noi “, a adăugat Zaccone.

În paralel cu investiţiile efectuate în modernizarea tehnologică, Gold Plast Production a demarat în România un program de internship ce include 10 studenţi de la Facultatea de Mecanică şi Tehnologie a Universităţii din Piteşti, pentru formarea unei noi generaţii de tehnicieni pe specificul activităţii companiei.

Până la jumătatea anului 2015 compania Gold Plast a fost controlată de aceeaşi familie de antreprenori care a fondat-o acum circa patru decenii. Din vara lui 2015 în acţionariat au intrat 12 investitori europeni care au preluat 80% din acţiuni, restul fiind păstrate de familie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO