Retail&Agrobusiness

Kaufland deschide la Gheorgheni magazinul numărul 60 in Romania

Kaufland deschide la Gheorgheni magazinul numărul 60 in Romania

Autor: Cristina Rosca

13.02.2011, 14:04 829

Retailerul german Kaufland a deschis cel de-al60-lea magazin din România în Gheorgheni, judeţulHarghita. Acesta este cel de-al doilea magazin deschis deKaufland în 2011, după cel din comuna Dumbrăviţa,în apropierea oraşului Timişoara.

Kaufland, parte a grupului german LidlSchwartz, nu a anunţat rezultatele pe 2010, iar în anulanterior a avut o cifră de afaceri de 873 de milioane de euro.Kaufland activează, potrivitMEMRB, pe segmentuldiscounterilor, alături de Plus, MiniMaxDiscount,Penny Market, Penny Market XXL şi Profi.

Segmentul discounterilor este cel mai extinsdin România, cu 408 magazine. În total există înretailul modern - supermarketuri, hipermarketuri,cash&carry şi discounteri - 694 de magazine. Discounterii suntsingurul segment care a acoperit toate judeţele ţării. Dintre ceişase jucători de pe acest segment, Kaufland esteal patrulea cel mai extins după Penny (111), Plus (106) şi Profi(83).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO