Retail&Agrobusiness

Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, despre agricultura României la 10 ani de la intrarea în UE:„Am început să distrugem încet, dar sigur, zootehnia”

Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, despre agricultura...

Autor: Roana Rotaru

23.05.2017, 12:26 585

Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), spune că odată cu intrarea în UE au scăzut efectivele de animale din cauză că au fost distruse abatorele, iar fermierii, neavând piaţă de desfacere, au fost descurajaţi să mai crească animale.

„Am pierdut un lucru extrarodinar din cauza intrării în UE. Am început să distrugem încet, dar sigur, zootehnia, care era o piaţă extraordinară pentru cultura vegetală. S-au gândit ei să salveze agricultura României prin închiderea abatorelor. La ce să mai producă ţăranul dacă nu are unde să vândă? Au lăsat un singur abator pe judeţ, să facă monopol şi astfel a dispărut procul din curtea ţăranului”, a spus Laurenţiu Baciu, în cadrul conferinţei anuale organizate de LAPAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO