Retail&Agrobusiness

Liliana Stoica, administrator Deco-Box: Cel puţin 30% din bugetul unui business ar trebui alocat marketingului

Liliana Stoica, administrator Deco-Box: Cel puţin 30%...

Autor: Cristina Bellu

19.04.2018, 14:44 164

Când se lansează o afacere foarte puţină lume este conştientă de importanţa marketingului şi al brandului. În mod normal, cel puţin 30% din bugetul unui business ar trebui alocat marketingului, a spus Liliana Stoica, administrator Deco-Box, în cadrul conferinţei IMM 2018 organizată de Ziarul Financiar

"În general, antreprenoriatul porneşte de la ideea de a face ceva fără să te gândeşti la ce există pe piaţă sau, din contra, porneşti de la o idee care există pe piaţă şi încerci să o adaptezi pentru un public anume."

Liliana Stoica a deschis în urmă cu cinci ani un atelier de obiecte de decor din lemn  în care produce, alături de tatăl său, Gheorghe Stoica, ceasuri, tablouri tridimensionale şi alte mici obiecte sub brandul Deco-Box.

Alte declaraţii:

Chiar dacă programul Start Up Nation mi se pare ofertant, probabil că din cei 20.000 de aplicanţi 90% au fost businessuri care existau deja. Şi pentru stat sau pentru bănci este mai sigur să investeşti într-o afacere care este de ceva vreme în piaţă.

Investiţia iniţială a fost de 5.000-6.000 de euro, bani care au mers spre închirierea unui spaţiu şi achziţia de echipament.

Într-un start-up trebuie să faci de toate. Am studenţi de UNArte care m-au ajutat să colorez, ucenici care l-au ajutat pe tatăl meu, băieţi care au vrut să înveţe tâmplărie, dar în celălalte activităţi, vânzări, marketing, contabilitate, eu trebuie să am grijă de ele.

Nu am avut un boom al vânzărilor atât de mare încât să angajez şi să deleg pe cineva pentru lucrurile acestea. Eu greu să depăşeşti momentul acela în care vrei să creşti, dar să angajezi deja e prea scump, iar vânările nu cresc atât de repede încât să fie totul ok.

Este un domeniu extreme de nişat şi atunci, trebuie să găsesc tot timpul pârghii prin care să creez piaţă
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO