Retail&Agrobusiness

Magazinele Praktiker au înregistrat vânzări mai mari cu 3% în 2016

Omer Susli, proprietar Praktiker România

Omer Susli, proprietar Praktiker România

Autor: Cristina Bellu

19.04.2017, 11:45 294

Retailerul de bricolaj Praktiker a înregistrat anul trecut o creştere a vânzărilor de peste 3% faţă de 2015, iar afacerile Praktiker România s-au ridicat la 137 milioane de euro, un nivel similar anului 2015.

„Pentru Praktiker România, 2016 a fost un an favorabil, al consolidării financiare, atât datorită creşterii vânzărilor, cât şi menţinerii rezultatelor operaţionale la un nivel similar cu cel din 2015. În plus, tot în 2016 am luat şi decizia de a majora salariile şi beneficiile angajaţilor noştri.”, a spus Omer Susli, proprietar Praktiker România, care menţionează că pentru anul în curs există premise ale revenirii companiei pe profit.

„Ne-am menţinut creşterea şi trendul ascendent de la preluarea din 2014 şi ne dorim ca evoluţia să continue şi anul acesta, cu atât mai mult cu cât există premise ale revenirii pe profit.”

O contribuţie semnificativă în evoluţia businessului o are strategia de remodelare a magazinelor, Praktiker intenţionând să investească aproximativ 600.000 de euro pentru fiecare unitate.

Până la finalul acestui an, reprezentanţii companiei îşi doresc să ajungă la un număr de 20 de magazine modernizate şi redeschise, din cele 27 existente la nivel naţional.

Un alt factor important de creştere îl reprezintă şi magazinul online, care a ajuns să se apropie de nivelul vânzărilor unui magazin Praktiker offline. Oferta online include peste 20.000 de produse livrabile la nivel naţional, urmând ca, în a doua jumătate a anului, să fie dezvoltată şi opţiunea Click and Collect pentru clienţii care vor să economisească timpul petrecut în magazin, adică vor plăti în online şi vor ridica produsele gata pregătite direct din magazin.

În prezent, comenzile efectuate în magazinul online sunt livrate dintr-un singur magazin către întreaga ţară, urmând ca, în curând, procedura de livrare să fie extinsă la trei magazine.

Praktiker România are 1.700 de angajaţi în cele 23 de oraşe unde există unităţi de vânzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO