Retail&Agrobusiness

Ministerul pentru Mediul de Afaceri declară legal comerţul cu proiecte Start-up Nation de pe OLX: „Cesiunea de acţiuni este legală”

Ministerul pentru Mediul de Afaceri declară legal...

Autor: Roana Rotaru

05.02.2018, 17:55 343

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat spune că vânzarea proiectelor Start-up Nation pe platformă de anunţuri OLX este legală, însă, cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conştienţi că preiau şi obligaţiile companiei care a primit o finaţarea de până la 44.000 de euro de la stat.

Reacţia ministerului pentru Mediul de Afaceri vine la câteva zile după ce Ziarul Financiar a sesizat că pe platforma de anunţuri OLX sunt publicate peste 100 de anun­ţuri active prin care bene­fi­cia­rii programului Start-up Nation încercă să îşi vândă fir­mele care au câştigat finanţări de la stat.

„Cesiunea de acţiuni ale societăţilor comerciale este legală, ea neîncălcând nici legislaţia şi nici prevederile schemei de ajutor de minimis Start-Up Nation. De altfel, identificarea unor oportunităţi de afaceri este o caracteristică a spiritului antreprenoriatului”, se arată în comunicatul emis de ministerul pentru Mediu de Afaceri.

Cei care cumpără proiectele Start-up Nation de la beneficiari trebuie să aibă însă în vedere că sunt obligaţi să menţină locurilor de muncă create prin program pe parcursul a doi ani şi să păstreze echipamentele pentru care s-a obţinut finanţarea, potrivit sursei citate.

De asemenea, ministerul pentru Mediul de Afaceri îi averitizează pe potenţialii cumpărători de proiecte Start-up Nation gata aprobate că programul achiziţionat s-ar putea să nu corespundă nevoilor lor specifice.

„Cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conştienţi de un fapt: planul de afaceri este unul gândit pentru altcineva şi nu este neapărat cel mai potrivit pentru ei. Ei vor avea obligaţia de a lucra cu ceva croit pe alte repere, care nu poate fi adaptat nevoilor şi structurilor lor”, spun reprezentanţii ministerului Mediul de Afaceri.

Scopul programului Start-Up Nation este acela de a ajuta întreprinzătorii aflaţi la început de drum să pornească o afacere, prin acordarea unei finanţări nerambursabile de pâna 44.000 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO