Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Recoltarea în 2018 a început mai devreme ca niciodată. Produsele româneşti se văd în magazine

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Recoltarea în 2018 a...

Autor: Răzvan Botea

21.06.2018, 12:47 778

Chiar dacă, din cauza vremii, campania agricolă din 2018 a demarat cu un handicap în ceea ce priveşte semănatul, acum suntem în situaţia în care recoltarea a început mai devreme ca niciodată, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cadrul conferinţei Mediafax Fermierii României 2018.

„La orz au fost semănate 262.810 hectare şi până acum s-a recoltat 71%, la orzoaica de toamnă s-au semănat 156.138 de hectare şi s-au recoltat 58.000 de hectare, ceea ce înseamnă 68,1%, iar la rapiţă au fost semănate 654.048 hectare din care s-au recoltat doar 12,8%, pentru că, din nefericire, am început acest an cu sincopa aceea la semănat. Azi suntem în plină recoltare, şi ştim cu toţii ce au însemnat capriciile vremii de astă-primăvară. Eu am experienţă îndelungată în câmp şi vă spun că niciodată nu am intrat la recoltat aşa de devreme ”, a declarat ministrul Agriculturii, în cadrul evenimentului.

Se observa la jumătatea acestei luni faptul că exista producţie agricolă şi în magazine lipseau produsele româneşti, însă acest lucru s-a schimbat: „Lucrul acesta am fost să-l verific acum, azi-dimineaţă, şi am fost plăcut surprins să găsesc rafturile pline de produse româneşti”, susţine Daea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO