Retail&Agrobusiness

Mondelez vinde cu peste 2 milioane de euro fabrica Poiana din Braşov

Mondelez vinde cu peste 2 milioane de euro fabrica Poiana...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.11.2015, 17:45 4249

Mondelez România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor, vrea să vândă fabrica unde se producea ciocolata Poiana, pe 21 decembrie fiind convocată adunarea generală a acţionarilor companiei pentru a aproba decizia.

Aprobarea vânzării imobilului societăţii situat în municipiul Braşov, Str. De Mijloc nr. 37A, judeţul Braşov (...), compus din clădiri şi teren în suprafaţă totală de 13.208 metri pătraţi la preţul de 2.100.000 euro (exclusiv TVA), se arată într-un document din Monitorul Oficial.  

Decizia de a renunţa la fabrica  de pe Strada de Mijloc vine după ce Mondelez a vândut în urmă cu un an şi jumătate fabrica de dropsuri de pe strada Alexandru Ioan Cuza din Braşov către Lidl.

Mondelez (fosta Kraft Foods) a intrat pe piaţa din România la începutul anilor ’90 şi a cumpărat compania Poiana - Pro­duse Zaharoase din Bra­şov şi cele două fabrici ale acesteia. Ulterior, com­pania a ales mai întâi să renunţe la fabrica de pe strada Alexandru Ioan Cuza, acolo unde se produceau dropsuri. Aceasta a ajuns, ca multe fabrici de pe plan local, proiect imobiliar, Lidl anunţând deschiderea unui magazin şi vânzarea unei părţi din teren către un dezvoltator care va construi un hotel.

În 2009, compania anunţa că va închide fabrica Poiana de pe Strada de Mijloc şi că va transfera liniile de producţie în Bulgaria şi către Rap Confectionery, un producător de dulciuri din Braşov care realizează pentru Mondelez mai multe produse. În Bulgaria, Mondelez are două unităţi de producţie, conform ultimelor date.

Mondelez, care are în portofoliu branduri precum Milka, Poiana, Oreo, Tuc sau belVita, a avut o cifră de afaceri de 714 milioane de lei (160 mil. euro), conform datelor mfinante.ro. În primul semestru al acestui an, rulajele companiei au ajuns la 331 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut. Pe piaţa dulciurilor Mondelez concurează cu producători precum Nestlé, Alka, Kandia sau Heidi Chocolat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO