Retail&Agrobusiness

Nestle va reduce zahărul din ciocolată cu 40% din 2018, fără a fi afectat gustul

Nestle va reduce zahărul din ciocolată cu 40% din 2018,...

Autor: Anca Olteanu

02.12.2016, 11:52 1202

Nestle susţine că cercetătorii au descoperit o metodă pentru a structura zahărul diferit, astfel încât să folosească cu 40% mai puţin, fără să fie afectat gustul. Mai mult, Nestle va patenta descoperirea şi va începe să folosească metoda din 2018.

Cercetătorii au modificat structura zahărului pentru a se dizolva mai repede. Acest lucru păcăleşte papilele gustative, iar efectul este de creştere a senzaţiei de dulce, susţin reprezentanţii Nestle, citaţi de BBC.

Cantitatea de zahăr din ciocolată variază în funcţie de brand. Ciocolata cu lapte are, în mod obişnuit 50% zahăr şi o parte din el vine din lapte. Ciocolata albă poate avea până la 60% zahăr, iar cea neagră, până în 40% sau chiar deloc.

Nestle a început să reducă zahărul din produsele sale încă din 2007, când a introdus o politică globală de reducere a zahărului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO