Patisgal, o firmă mică din Galaţi, a luat ajutor de stat pentru a crea 185 de locuri de muncă

15 feb 2017 Autor: Mădălina Panaete

Patisgal, o afacere din Galaţi cu o istorie de circa 13 ani care realizează produse de panificaţie şi patiserie, a primit un ajutor de stat de 5,3 milioane de lei pentru a crea 185 de locuri de muncă, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. 

Dintre cele 185 de locuri de muncă pe care societatea ar urma să le creeze 54 sunt pentru lucrători defavorizaţi.

Practic, cele 5,3 milioane de lei acordate de stat acoperă jumătate din costurile salariale ale producătorului din Galaţi. Astfel, Patisgal se alătură unor giganţi precum Genpact, Moncler, Faurecia sau Yazaki, cărora le-au fost aprobate proiectele pentru ajutor de stat pe schema instituită prin H.G. nr. 332/2014, care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă (sesiunea 30.05-10.06). În total, 37 de firme au fost selectate pentru a primi ajutorul de stat. Acestea au primit în total 178 de milioane de lei şi s-au angajat să creeze 6.400 de locuri de muncă noi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.02.2017

 
Cuvinte cheie:
locuri de munca
, creare
, ajutor de stat
, galati
, firma
, panificatie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide