Retail&Agrobusiness

Peste 6.000 de cultivatori de tomate au depus cereri de sprijin financiar la Ministerul Agriculturii

Peste 6.000 de cultivatori de tomate au depus cereri de...

Autor: Dragos Suciu

24.03.2017, 16:37 130

Ionuţ George Diaconeasa a declarat, vineri, la Alba Iulia, corespondentului MEDIAFAX, că sunt peste 6.000 de cereri depuse de cultivatorii de tomate care doresc să li se acorde sprijin financiar de la Ministerul Agriculturii.

„Legumicultorii care vor cultiva tomate vor primi pentru o suprafaţă de minim 1.000 de metri pătraţi suma de 3.000 de euro cu condiţia să facă o producţie de 2.000 de kilograme de tomate pe această suprafaţă, în două cicluri de producţie. Condiţiile de aplicare la această măsură sunt foarte simple, permisive, în colaborare cu primăriile şi cu Direcţiile Agricole Judeţene. Sunt foarte mulţi aplicaţi. Ieri (joi – n.r.) erau mai mult de 6.000 de cereri la nivel naţional pentru acest program”, a declarat, vineri, la Alba Iulia, Ionuţ George Diaconeasa.

Potrivit lui Diaconeasa programul privind acordarea de sprijin financiar pentru cultivatorii de tomate a fost deschis la sfârşitul lunii ianuarie şi se desfăşoară pe durata întregului an.

„Este un program care le oferă un confort financiar legumicultorilor, pot să-şi desfăşoare activitatea în condiţii bune, cu siguranţa sprijinului acordat de guvern”, a mai spus consilierul secretar de stat în MADR.

Totodată, Diaconeasa a spus că plata subvenţiilor pentru fermieri este prioritară pentru Ministerul Agriculturii în această perioadă.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX despre subvenţiile fermierilor, Diaconeasa a spus că stadiul plăţilor este de cinci ori mai avansat decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Sunt mai multe măsuri prin care fermierii primesc subvenţii de la APIA, mare parte şi-au primit banii. Ajutorul Naţional Tranzitoriu pe Zootehnie este în plină desfăşurare şi s-au primit 85% din cereri. Se vor demara şi plăţile pentru bunăstarea animalelor. Deci plăţile la APIA sunt în grafic, în stadiul foarte avansat. Aş menţiona că în stadiul mai bun decât în perioada similară a anului trecut, mult mai bun, de cinci ori mai mult”, a mai spus Ionuţ George Diaconeasa.

Ionuţ George Diaconeasa, consilierul Ministrului Agriculturii, Petre Daea, a participat la Alba Iulia la o întâlnire cu membri ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO