Retail&Agrobusiness

Piaţa energizantelor pierde din bule: minus 4% anul trecut

Piaţa energizantelor pierde din bule: minus 4% anul trecut

Autor: Mădălina Panaete

03.11.2014, 00:00 133
Piaţa locală a energizantelor, unde giganţii interna­ţionali Red Bull şi brandul Burn al Coca-Cola se luptă pentru supremaţie, a pierdut anul trecut 4% în volum, fiind în trend cu evoluţia întregii pieţe, care per total s-a contractat tot cu 4%, arată datele companiei de cercetare Canadean.
 
Piaţa energizantelor, una dintre categoriile din industria băuturilor răcoritoare cu cel mai mare avânt în ultimii ani, este estimată la circa 90 de milioane de euro. Acest segment este la un nivel foarte mic comparativ cu cel înregistrat de băuturile carbogazoase sau apă îmbuteliată de exemplu, reprezentând sub 1% din consumul total de băuturi răcoritoare din România, însă în ultimii ani a avut cea mai importantă creştere din industrie.
 
Piaţa energizantelor este dominată de Red Bull România, distribuitorul brandului cu acelaşi nume, care a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 54,6 milioane de lei (12,4 mil. euro), cu 5% mai mare comparativ cu anul pre­cedent. Compania nu co­munică însă dinamica vânzărilor în volum. O cutie de Red Bull costă 5 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO