Retail&Agrobusiness

Producătorul de mezeluri Ana şi Cornel: Nu am optat pentru TVA split. Termenul de implementare a fost scurt

Reprezentanţii companiei Ana şi Cornel din Prahova

Aplicarea TVA split implică costuri suplimentare administrative (atât comisioane bancare cât şi interne de gestionare şi evidenţă).

Reprezentanţii companiei Ana şi Cornel din Prahova Aplicarea TVA split implică costuri suplimentare administrative (atât comisioane bancare cât şi interne de gestionare şi evidenţă).

Autor: Mădălina Panaete

05.10.2017, 00:05 760

Procesatorul de carne Ana şi Cornel din Prahova, deţinut de antre­prenori locali, a decis să nu opteze pentru plata TVA în conturi diferite, deşi o consideră o măsură bună pentru oprirea practicilor nepermise.  

„Compania Ana şi Cornel a decis să nu implementeze începând cu 1 octom­brie modificările legislative aduse prin Or­donanţa 23/2017 (TVA split - n.red.). La baza acestei decizii au fost mai multe mo­tive, inclusiv terme­nul de imple­mentare scurt, dar şi mo­dul de aplicare care afectează în mod direct depar­tamentul financiar-con­tabil în ope­rarea documentelor. În plus, siste­mul SAP încă nu a oferit clien­ţilor pa­chetul de actualizări pri­vind aplicarea or­donanţei 23/2017“, spun reprezen­tanţii companiei cu afaceri de 161 mil. lei anul trecut şi cu aproape 900 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO