Retail&Agrobusiness

Producătorul de mobilă Spectral Mobilă din Bârlad investeşte 8,5 mil. lei în construcţia unui centru logistic de peste 3.500 mp în Vaslui. UniCredit finanţează 6,5 mil. lei din investiţie

Producătorul de mobilă Spectral Mobilă din Bârlad...

Autor: Cristina Bellu

25.01.2024, 10:11 3051

Producătorul de mobilă Spectral Mobila a demarat construcţia unui centru logistic în apropierea fabricii pe care compania o deţine în Tutova, judeţul Vaslui

Investiţia este estimată la 8,5 mil. lei, din care 6,5 mil. lei reprezintă finanţare contractată la UniCredit Bank.

Proiectul vizează construcţia a şase hale, cu o suprafaţă totală de depozitare de peste 3.500 de metri pătraţi, astfel că, în final, suprafaţa pe care va funcţiona fabrica urmează să depăşească 37.000 de metri pătraţi, spun oficialii companiei.

“Noua locaţie va fi folosită pentru depozitarea produselor finite ceea ce ne va permite o optimizare a stocurilor, iar halele din interiorul fabricii pe care le foloseam până acum ca şi depozite vor fi integrate în fluxurile de producţie, lucru care ne va permite creşterea capacităţii de producţie.” spune Dan Dodiţă, director executiv al Spectral Mobila SA.

Potrivit acestuia, compania şi-a bugetat investiţii record în 2024 care vor susţine dezvoltarea reţelei de magazine Spectral Mobilă, în paralel cu extinderea flotei de camioane pentru transportul produselor fabricate şi investiţii în noi utilaje pentru fabricarea mobilei.

Produsele fabricate de Spectral Mobila SA sunt comercializate printr-o reţea de 7 magazine proprii sub brandul Spectral Mobilă în Bârlad, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Galaţi, Râmnicu Sărat şi Tecuci, iar 27 de magazine sunt în sistem de franciză şi se află în Adjud, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Brăila, Braşov, Calafat, Câmpulung Moldovenesc, Focşani, Iaşi, Întorsura Buzăului, Mangalia, Moreni, Olteniţa, Piteşti, Săcele, Sebeş, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighetu Marmaţiei, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgu Frumos, Târgu Jiu, Timişoara şi Turda. Pe lângă reţeaua proprie, produsele Spectral Mobila se găsesc în peste 100 de magazine partenere din întreaga ţară.

Spectral Mobila activează şi în mediul online, având un site propriu, dar este prezentă şi pe mai multe platforme de tip marketplace precum eMag.ro, altex.ro, vivre.ro , cel.ro , elefant.ro sau esteto.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO