Profi a devenit campionul expansiunii, în timp ce jumătate din jucători au deschis cel mult un magazin anul trecut

5 ian 2016 Autor: Cristina Rosca

Jucătorii din comerţul modern au deschis în 2015 aproape 200 de magazine noi, păstrând astfel ritmul expansiunii din ul­timii ani, pariind pe unităţi mici, respectiv super­mar­ke­turi şi ma­gazine de pro­xi­mitate. Retai­lerii au scos anul trecut din bu­zu­nare 130-180 de milioane de euro, po­trivit esti­mărilor ZF, pentru a duce universul de comerţ modern la aproape 1.700 de ma­gazine. Pentru prima dată în ultimii ani însă, campionul expansiunii nu a mai fost lanţul belgian Mega Image, ci re­ţeaua de super­mar­keturi Profi, con­tro­lată de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors.

Astfel, Profi a terminat anul 2015 cu un total de 367 de unităţi sub mai multe formate şi branduri, numărul ma­ga­zinelor fiind mai mare cu 92 com­pa­rativ cu cel de la finalul lui 2014. Profi a anunţat pentru anul trecut un ritm al expansiunii cel puţin similar cu cel din 2014, adică peste 70 de ma­ga­zine, vor­bind chiar de posibilitatea inau­gurării a peste 100 de super­mar­keturi şi unităţi de proximitate. Com­pa­nia vrea de altfel să continue ex­pan­siunea şi în 2016 într-un ritm similar.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.01.2016

 
Cuvinte cheie:
expansiune
, deschidere
, profi
, trecut
, jucatori
, campion
, magazin
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide