Retail&Agrobusiness

Protecţia Consumatorilor a închis temporar mallul din Târgu Mureş al dezvoltatorului NEPI Rockcastle. „S-au depistat gândaci în spaţiile de depozitare a materiilor prime şi de producţie”. Centrul comercial a fost redeschis între timp

Protecţia Consumatorilor a închis temporar mallul din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.01.2024, 11:10 242

Shopping City Târgu Mureş, mall din portofoliul dezvoltatorului imobiliar NEPI Rockcastle, a fost închis temporar săptămâna aceasta, în urma unor controale făcute de Protecţia Consumatorilor, care au găsit gândaci şi alte nereguli în incinta centrului comercial.

„În urma sesizării depuse la sediul CJPC MUREŞ în după-amiaza zilei de 23 ianuarie 2024, în care se reclama existenţa gândacilor în incinta unui operator economic, comisarii au desfăşurat o amplă acţiune de control la mai mulţi operatori economici - prestatori de servicii alimentare din complexul Shopping City din Târgu Mureş. Astfel, în patru unităţi de alimentaţie publică s-au depistat gândaci în spaţiile de depozitare a materiilor prime şi de producţie, precum şi în spaţiile adiacente (holuri, oficii de depozitare a materialelor de curăţenie, diverse anexe, etc.). S-au dispus măsurile de opriri temporare a prestărilor de servicii de alimentaţie publică”, a spus Marcela Achim, comisar-şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Mureş, la solicitarea ZF.

Pentru alte deficienţe constatate la ora controlului, au mai fost sancţionaţi cu amenzi şi alţi trei operatori economici. Mallul Shoppig City Târgu Mureş a fost astfel închis temporar, până la remedierea deficienţelor.

Până la momentul redactării acestei ştiri, reprezentanţii NEPI Rockcastle nu au răspuns solicitării ZF cu privire la această situaţie, spunând însă că vor reveni cu un punct de vedere ulterior. Ei au precizat însă că, între timp, mallul a fost redeschis.

Pe plan local, NEPI Rockcastle deţine 21 de centre comerciale şi şapte strip-malluri, amplasate în cele mai importante oraşe din ţară, precum Bucureşti (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timişoara (Shopping City Timişoara), Constanţa (City Park Mall Constanţa), Târgu-Mureş (Shopping City Târgu Mureş), Ploieşti (Ploieşti Shopping City) şi Promenada Craiova, cel mai nou proiect realizat de fondul de investiţii, inaugurat în octombrie 2023, după o investiţie de 125 de milioane de euro.

Evaluat la 1,255 mld. euro, NEPI Rockcastle, estecel mai mare investitor şi dezvoltator de centre comerciale din zona Europei Centrale şi de Est. Valoarea portofoliului din România, potrivit raportului grupului, era la finalul lui 2022 de 2,210 miliarde de euro.

În Bucureşti NEPI-Rockcastle are în derulare două investiţii – extinderea mallului Promenada alături de o clădire de birouri şi o componentă rezidenţială în completarea Vulcan Value Centre.

UPDATE:

„Problemele au fost remediate foarte rapid, iar funcţionarea Shopping City Târgu Mureş s-a reluat de pe data de 24 ianuarie”, au declarat reprezentanţii mallului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO